Sevärdheter

Mölle

Mölle är mest känt för dess pittoreska och vackra lilla hamn som ligger vid Kullaberg Naturreservat.

Vid 1900-talets början blev Mölle känt för att en direkt järnvägsförbindelse anlades mellan Berlin och Mölle. Det som lockade besökare från hela Europa var gemensamhetsbaden för kvinnor och män som fanns här. I takt med detta växte många av badortshotellen fram.
Kullaleden passerar Mölle om du vill uppleva hamnorten till fots.

https://kullaleden.se/leden/molle-arild/

https://kullabergsnatur.se/Sv/naturum/

https://kullensfyr.se/

Hallands Väderö

I förhållande till sin storlek är ön en av landets artrikaste platser. Skogen har aldrig varit helt nerhuggen, som på andra håll. På och i de gamla träden trivs ett myller av insekter och växter såsom hotade skalbaggar och sällsynta lavar.

Här spenderar du lätt en heldag antingen som djur och naturentusiast eller bara för sol och bad. Året runt kan du ta dig ut till ön. På vintern bokar du en båttaxi och på vår och sommar tar du Väderötrafiken som går enligt fast tidtabell.

https://www.hallandsvadero.se/
https://www.vaderotrafiken.se/

Hovs Hallar

Hovs Hallar naturreservat är en av de verkliga pärlorna på Bjärehalvön som bara måste upplevas! Här möts Hallandsåsen och havet på ett mycket dramatiskt sätt med höga uppspruckna klippbranter, raukar, klapperstensfält och grottliknande formationer.

Hovs Hallar tilldelades titeln Treasure of European Film Culture 2017 och en plakett finns uppsatt i bergväggen en liten bit ner i naturreservatet som ett minnesmärke över Ingmar Bergmans film Det sjunde inseglet, där Max von Sydow spelar schack med döden i soluppgången på just denna plats.

https://skane.naturskyddsforeningen.se/hittaut/nordvastra-skane/hovs-hallar/